Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Onze diensten

Familierecht

Een relatie of huwelijk gaat u aan met de beste bedoelingen en voor onbepaalde tijd. Maar de cijfers leren dat ruim één op de drie huwelijken strandt. Dan volgt een echtscheiding met alle gevolgen van dien. Zowel de boedelscheiding, de alimentatie als de afspraken over de kinderen (ouderschapsplan) zijn veelal complex. Scholtens Advocaten heeft veel ervaring met familierecht en echtscheiding en kan u hierbij helpen. 

Wilt u hulp bij het opstellen van een ouderschapsplan of hebt u vragen over een scheiding? Neem dan contact op met mevrouw mr. B.M. van Ham-Oude Elferink.

Echtscheiding

Een echtscheiding is voor alle betrokkenen vaak een pijnlijke gebeurtenis. Bovendien moet er bij een echtscheiding veel geregeld worden. Denk aan de verdeling van bezittingen en schulden, de zorg voor de kinderen en eventueel alimentatie. Scholtens Advocaten kan u hierbij helpen. Bovendien kunt u bij ons terecht voor mediation (bemiddeling).

Echtscheiding en kinderen

Een scheiding heeft grote gevolgen voor de kinderen. Voor de wet zijn beide ouders even belangrijk voor een kind. Maar de scheiding vergt nieuwe keuzes, waarbij het belang van de kinderen voorop staat.

Mediation

Een scheiding is voor alle betrokkenen pijnlijk. Een reden te meer om alle zakelijke aspecten goed te regelen. Echtscheidingsbemiddeling (mediation) kan daarbij een steun in de rug zijn.

Alimentatie

Bij echtscheiding is alimentatie vaak een belangrijk discussiepunt. Alimentatie kan betrekking hebben op kinderen of de ex-partner.

Boedelscheiding

Bij beëindiging van een huwelijk of samenwoning moeten de bezittingen en schulden verdeeld worden. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld de eigen woning, de inventaris en het vermogen dat tijdens het huwelijk of de relatie is opgebouwd. De uitkomst is onder meer afhankelijk van de aanwezigheid van een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden. De boedelscheiding kan een zeer complexe puzzel zijn. Scholtens Advocaten helpt u deze puzzel op te lossen.

Arbeidsrecht voor de werkgever

Hoe ga je om met een arbeidsconflict, ziekte en arbeidsongeschiktheid of ontslag bij een reorganisatie? Hoe zit het met een contract voor bepaalde tijd en de aanzegplicht? Wanneer betaal ik de transitievergoeding?

Bij dergelijke vragen is het belangrijk dat u kunt terugvallen op een partij die uw belangen behartigt. Scholtens Advocaten kan voor u het beste resultaat behalen – vaak zonder dat de gang naar de rechter nodig is.

Hebt u vragen over de ontslagprocedure of hebt u behoefte aan een advies? Neem dan contact op met mevrouw mr. W.B. Oeverhaus

Ontslag

Het ontslagrecht zit sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid ingewikkeld in elkaar, waardoor een verkeerde keuze snel is gemaakt.

Ontslag op staande voet

Het ontslag op staande voet is een zwaar sanctiemiddel. Zo’n ontslag is alleen rechtsgeldig in bijzondere omstandigheden, zoals bij diefstal, geweld of bedreiging.

Transitievergoeding

De invoering van de Wet Werk en Zekerheid brengt met zich mee dat de bekende kantonrechtersformule komt te vervallen en vertrekregelingen op een andere wijze zullen worden ingevuld. De praktijk zal de komende jaren moeten laten zien hoe dit zich gaat ontwikkelen. Er is wel een nieuw type vergoeding in het leven geroepen en dat is de transitievergoeding.

Concurrentie en relatiebeding

Als werkgever neemt u een concurrentiebeding in de arbeidsovereenkomst op om te voorkomen dat een werknemer bij uw concurrent gaat werken.

Ziekte en arbeidsongeschiktheid

Ziekte en arbeidsongeschiktheid kunnen voor u als werkgever een forse kostenpost vormen.