Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Arbeidsrecht

Arbeidsrecht werkgever

Uw medewerkers zijn belangrijk voor uw bedrijf. Daarom wilt u hun werkzaamheden en hun arbeidsvoorwaarden goed regelen. Een duidelijk en volledig arbeidscontract (eventueel met concurrentiebeding) is daarvoor een eerste stap. Als een medewerker ziek wordt, moet u ook kunnen terugvallen op goede procedures en werkafspraken. Scholtens Advocaten staat u bij met raad en daad. Mocht het onverhoopt tot een ontslag komen, dan leiden wij dat in goede banen.

Scholtens Advocaten is uw partner in arbeidsrechtelijke zaken. Wij weten aan welke regels een arbeidscontract moet voldoen. Werkt u in een concurrentiegevoelige markt? Dan helpen wij u bij het opstellen van een concurrentiebeding. Op het gebied van ziekteverzuim zijn wij goed thuis in de regels rondom de Wet Verbetering Poortwachter en de re-integratieverplichtingen van de werkgever. Werknemers met een contract voor bepaalde tijd moet u tijdig aanzeggen of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of niet. En als u een medewerker moet ontslaan, zorgen wij dat het op een rechtsgeldige manier gebeurt.

Arbeidsrecht werknemer

Uw werk is een belangrijk onderdeel van uw leven. Een groot deel van uw leven brengt u werkend door. Bovendien bepaalt uw werk uw inkomen. Meestal gaat dat vanzelf en staat u er niet bij stil. Maar soms kunnen er problemen ontstaan tussen u en uw werkgever. Hoe ga je om met een arbeidsconflict, ziekte en arbeidsongeschiktheid of ontslag bij een reorganisatie? Hoe zit het met mijn contract voor bepaalde tijd en de aanzegplicht? Kom ik in aanmerking voor een transitievergoeding? Bij dergelijke vragen is het belangrijk dat u kunt terugvallen op een partij die uw belangen behartigt.

Scholtens Advocaten is gepokt en gemazeld in het arbeidsrecht. Wij staan werknemers bij, bijvoorbeeld bij ontslagprocedures of onderhandelingen over een concurrentiebeding. Wij bieden juridische ondersteuning bijvoorbeeld als het gaat om een arbeidsconflict of vertrekregeling. Omdat wij ook voor werkgevers optreden, zijn we goed thuis in de discussies die in zulke gevallen spelen. Scholtens Advocaten kan voor u het beste resultaat behalen – vaak zonder dat de gang naar de rechter nodig is.