Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Ontslag

Een ontslag kan grote gevolgen voor u hebben. Het ontslagrecht zit ingewikkeld in elkaar, waardoor een verkeerde keuze snel is gemaakt. Heeft u ontslag of dreigt u ontslagen te worden? Neem contact met ons op want het is belangrijk dat u zo snel mogelijk juridisch advies inwint. Bij Scholtens Advocaten bent u daarvoor aan het juiste adres.

Oriënterend gesprek
U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. In het eerste telefoongesprek overlegt u kort met een van onze advocaten en krijgt u meestal een eerste advies. Vervolgens kunt u een afspraak maken voor een bespreking op ons kantoor. Daarbij maken we een inschatting van uw rechtspositie. Op basis daarvan maken we verder afspraken over de wijze waarop we u het beste kunnen bijstaan en welke kosten daaraan zijn verbonden.

Protesteer tegen het ontslag
Teken direct protest aan als u het niet eens bent met het ontslag. Niet elk arbeidsconflict hoeft te eindigen in een ontslag. Ook hoeft een reorganisatie niet altijd te leiden tot úw ontslag. Wij kunnen u meestal vrij eenvoudig helpen bij dit protest. Neem daarom op tijd contact met ons op. Wij kunnen u dan al in een vroeg stadium adviseren. Meestal hoeft dat niet veel te kosten en zo kunt u tijdig uw rechten veilig stellen.

Verspeel uw WW-uitkering niet!
Om uw WW-uitkering en WW-rechten veilig te stellen is het belangrijk dat u direct in actie komt tegen het ontslag. Ook bij dreigend ontslag is het van belang tijdig advies in te winnen.

Opzegging met instemming/vaststellingsovereenkomst
Uw werkgever kan u ook vragen in te stemmen met de opzegging van uw arbeidsovereenkomst of akkoord te gaan met een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst). Deze ontslagvarianten bieden best wel mogelijkheden voor werkgever en werknemer, maar daarbij is juridisch advies onontbeerlijk. Uw werkgever hoeft dan geen procedure bij het UWV of de kantonrechter te doorlopen. Wilt u weten of het verstandig is om met de opzegging in te stemmen, dan is het goed om eerst advies in te winnen.

Transitievergoeding
Wanneer uw arbeidscontract wordt beëindigd heeft u recht op een transitievergoeding, ongeacht de duur van uw dienstverband. Het maakt daarbij niet uit of uw dienstverband door uw werkgever wordt opgezegd of door de kantonrechter wordt ontbonden. ook bij opzegging nadat u daarin heeft ingestemd heeft u recht op een transitievergoeding.

Vragen?
Hebt u vragen over ontslag of hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op met een van onze medewerkers, telefoon 0527-618333.

Meer vragen over arbeidsrecht?