Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Scheiden voor een vaste prijs

Echtscheiding, ook voor een vaste prijs

 

Een echtscheiding is een life-event. Er staat veel op het spel. Hoe gaat de toekomst er uit zien? Hoe zal het financieel gaan? De spanning loopt op. Niet alleen bij de echtgenoten die willen scheiden, maar ook bij de kinderen. En ben je ondernemer, dan brengt de scheiding nog meer risico’s met zich mee. Kun je de onderneming ongestoord voortzetten? Zakelijke belangen en emoties lopen door elkaar. Welke keuzes moet je dan maken?

Echtscheiding op gezamenlijk verzoek
Onze familierechtadvocaten staan jullie graag bij in deze lastige periode. Dat kan zijn als mediator, als advocaat voor één van jullie of als advocaat voor jullie samen. In dat laatste geval treden wij als advocaat voor jullie samen op. En onze dienstverlening kunnen wij dan voor een vaste prijs aanbieden, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent.

Niet iedere echtscheiding kan via een gezamenlijk verzoek geregeld worden. Van belang is dat jullie het niet alleen eens zijn over de scheiding, maar ook over onderwerpen als de verdeling van bezittingen, de regelingen rondom de kinderen en alimentatie. Jullie hoeven het nog niet tot in detail eens te zijn, samen zullen we de onderwerpen bespreken en kijken of jullie het eens zijn of worden. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan. Daarna wordt het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank ingediend. De rechtbank zal de echtscheiding uitspreken en ook de onderling gemaakte afspraken formeel bevestigen.

Echtscheiding en ondernemers
Voor ondernemers komt er bij een echtscheiding vaak meer kijken. Wat zijn de gevolgen voor de onderneming? Kun je de onderneming voortzetten? Moeten aandelen worden overgedragen? Het zijn lastige kwesties die niet eenvoudig te behandelen zijn. Familierechtadvocaat Mario Versendaal is financieel goed onderlegd en heeft een uitgebreide ervaring in de ondernemingsrechtpraktijk. Hij past zijn kennis en ervaring toe bij de advisering in het kader van jullie scheiding. Uitgangspunt is de voortzetting van de onderneming op een verstandige en financieel gezonde manier.

Vaste prijs : vanaf € 850 per persoon

Wanneer jullie het over de zaken die bij de echtscheiding geregeld moeten worden eens zijn, kunnen wij jullie scheiding regelen voor een vaste prijs. Dat wordt ook wel een fixed fee genoemd. Hierbij zijn inbegrepen een uitgebreid intakegesprek, het opstellen van het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan. Deze stukken worden tijdens een tweede uitgebreide bespreking met jullie doorgenomen. Vervolgens wordt het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank ingediend.

Wij vinden het belangrijk dat jullie scheiding goed geregeld wordt. Kwaliteit staat voorop. Daarom kiezen wij er voor om tijdens enkele besprekingen de te regelen onderwerpen met jullie te bespreken en jullie te informeren. Eventuele geschilpunten worden uitgebreid besproken en samen met jullie vinden we dan een goede oplossing.

In tegenstelling tot veel andere partijen, wordt de scheiding dus niet via een invulformulier op internet geregeld. Onze ervaring is dat wij op deze wijze jullie goed van dienst kunnen zijn. De scheiding kan in 4 tot 6 weken afgewikkeld zijn, waarbij we afhankelijk zijn van de doorlooptijd bij de rechtbank.

Jullie echtscheiding kunnen wij behandelen vanaf € 850 inclusief btw per persoon. Dit is inclusief het griffierecht (van € 304) dat aan de rechtbank moet worden betaald.

Onze familierechtspecialisten helpen jullie graag verder en kunnen jullie informeren over de exacte kosten in jullie situatie. Onze advocaten zijn gespecialiseerde familierechtadvocaten.

Neem voor meer informatie contact op met mr. Nardie van Ham of mr. Mario Versendaal via 0527 618 333 of info@scholtensadvocaten.nl.