Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Wanneer betaal ik de transitie- vergoeding

Transitievergoeding ontslag
Vrijwel bij alle varianten van ontslag dient u aan het personeel een transitievergoeding betalen. Daarbij geldt het uitgangspunt dat 1/3 maandloon betaald moet worden voor elk gewerkt dienstjaar. De transitievergoeding bent u al verschuldigd vanaf de eerste dag van het dienstverband. Dus ook wanneer het ontslag plaatsvindt tijdens de proeftijd. Van deze vergoeding mag u overigens bepaalde kosten aftrekken, zoals kosten voor scholing en outplacement. In hele bijzondere situaties kunt u zelfs bij ontslag op staande voet de transitievergoeding verschuldigd zijn.

Transitievergoeding wederzijds goedvinden
Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden heeft u niet de wettelijke verplichting om de transitievergoeding te betalen. Voor zo’n beëindiging heeft u echter wel de medewerking nodig van de werknemer en blijkt in de praktijk dat de werknemer vaak pas instemt als hij in ieder geval ook de transitievergoeding ontvangt.

Vragen?
Hebt u vragen over transitievergoedingen of hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op: telefoon: 0527-618333.

Meer vragen over arbeidsrecht?