Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Wanneer betaal ik de transitie- vergoeding

Transitievergoeding ontslag
Vrijwel bij alle varianten van ontslag dient u aan het personeel dat twee jaar of langer in dienst is een transitievergoeding te betalen. Zelfs bij ontslag op staande voet kan dat in sommige gevallen aan de orde zijn. In het algemeen geldt daarbij het uitgangspunt dat vanaf het tweede dienstjaar 1/3 maandloon betaald moet worden voor elk gewerkt dienstjaar. Vanaf 10 dienstjaren bedraagt de vergoeding 1/2 maandloon per dienstjaar. En bij een werknemer die meer dan tien jaar in dienst is en 50 jaar of ouder is bedraagt de vergoeding 1 maandloon per dienstjaar. Van deze vergoeding mag u overigens bepaalde kosten aftrekken, zoals kosten voor scholing en outplacement.

Transitievergoeding wederzijds goedvinden
Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden heeft u niet de wettelijke verplichting om de transitievergoeding te betalen. Voor zo’n beëindiging heeft u echter wel de medewerking nodig van de werknemer en blijkt in de praktijk dat de werknemer vaak pas instemt als hij in ieder geval ook de transitievergoeding ontvangt.

Vragen?
Hebt u vragen over transitievergoedingen of hebt u behoefte aan advies? Neem dan contact op: telefoon: 0527-618333.

Meer vragen over arbeidsrecht?