Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Scholtens Advocaten doet meer

Pro-actief, oplossingsgericht en creatief! Betrouwbaar juridisch advies voor ondernemers & particulieren.

HET MKB ABONNEMENT
SCHEIDEN VOOR EEN VAST TARIEF

Specialisten in oplossingen

Bij Scholtens Advocaten kunt u rekenen op een optimaal resultaat

Zoekt u een advocaat of een oplossing voor uw juridische probleem? Wij zijn het advocatenkantoor voor de omgeving Emmeloord, Urk, Steenwijk, Dronten, Kampen, Genemuiden en Lemmer. Wij kunnen u juridisch bijstaan en adviseren. Wij zijn doortastend, creatief, en altijd gericht op een oplossing. Voor veel bedrijven zijn wij ook de externe bedrijfsjurist en vertrouwde adviseur op basis van ons Juridisch MKB abonnement. Procederen is soms nodig maar vaker wordt er juist in onderhandelingen een goed resultaat bereikt.

Wij kunnen u helpen als u juridisch advies zoekt als ondernemer of particulier. Onze aanpak kenmerkt zich door net dat ene stapje extra te zetten. Wij denken mee, zijn goed bereikbaar en kennen onze klanten en ons werkgebied door en door.

Nieuwe mede-eigenaar

Mario Versendaal is de nieuwe mede-eigenaar van Scholtens Advocaten!

‘Ik spreek de taal van de ondernemer’

Een toekomstbestendig advocatenkantoor voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) en particulieren. Scholtens Advocaten in Emmeloord heeft met de nieuwe mede-eigenaar Mario Versendaal (42) een belangrijke stap in die richting gezet. Met ervaring als curator en een specialisme in het zakelijk recht, heeft Versendaal namelijk een scherp oog voor het mkb en zzp’ers. ‘Dankzij die bredere blik kunnen wij een hoop ellende voorkomen.

LEES MEER

Vaststellingsovereenkomst (vso) ontvangen? Teken nooit zomaar bij het kruisje!

Met een vso eindigt jouw dienstverband. Dat heeft grote gevolgen. Is jouw recht op een WW-uitkering wel verzekerd? Krijg je waar je recht op hebt? Kan je wel bij een nieuwe werkgever in dienst treden? Onze ervaring: in bijna alle vso’s zitten fouten. Laat daarom de vso door een ervaren advocaat controleren. Wij bieden hiervoor de scherpe, vaste prijs van € 399,– exclusief btw. Vaak betaalt de werkgever deze kosten!

Jubileumactie in verband met 20-jarig bestaan

In 2022 vieren wij ons 20-jarig bestaan. In dat kader openen wij vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid onze deur met een gratis adviesactie voor besturen van verenigingen en stichtingen in de Noordoostpolder en op Urk. Er komt van alles op u af en dan is het fijn om snel even kosteloos te kunnen sparren met een van onze advocaten. De deur staat voor u open !

Lees meer over ons Juridisch MKB-abonnement!

Juridisch MKB-abonnement

Wij doen meer voor bedrijven

Als ondernemer heeft u met veel verschillende facetten te maken. Door de toenemende en steeds wijzigende regelgeving veranderen uw rechten en plichten , bijvoorbeeld in het arbeidsrecht of het ondernemingsrecht. Zijn uw contracten en  algemene voorwaarden op orde en hoe is het gesteld met uw personeelsdossiers? Wij kunnen u adviseren of helpen. Wilt u regelmatig kosteloos telefonisch advies, daarvoor hebben wij het Juridisch MKB abonnement.

Juridische oplossingen voor uw privésituatie

Wij kunnen u ook in uw privésituatie adviseren en begeleiden, of voor u procederen. Bent u ontslagen, wilt u weten of u recht hebt op een transitievergoeding, of wordt u aan een concurrentiebeding gehouden, wij helpen u graag. U kunt ook bij ons terecht voor vragen op het gebied van erfrecht, letselschade en smartengeld. Verder kunnen wij u bijstaan bij echtscheiding, mediation, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregelingen.

Onze juridische experts

Meer berichten

Nieuws & informatie

Heb je recht op WW als je ontslag neemt om met je partner mee te verhuizen?

· 24 may. 2023

Als je partner verhuist naar de andere kant van het land, maak je dan aanspraak op een WW-uitkering als je ontslag neemt om met je partner mee te verhuizen? Die vraag stond centraal bij een zaak voor de hoogste bestuursrechter. In deze blog ga ik in op de uitspraak in die zaak en geef aan waar je op moet letten wanneer je het recht op een WW-uitkering in dit soort situaties niet wil verliezen. De vindplaats vind je onderaan deze blog.

Lees verder
 

Grensoverschrijdend gedrag: geen transitievergoeding?

· 4 oct. 2022

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in een afhankelijkheidsrelatie op het werk niet automatisch ernstig verwijtbaar handelen oplevert. De ontslagen werknemer behoudt in beginsel recht op een transitievergoeding. Hoe zit dat?

Lees verder

Automatisch gezag door erkenning vanaf 1 januari 2023

Familierecht en mediation · 28 feb. 2023

Na een lang en moeizaam politiek proces is eindelijk een belangrijke wetswijziging doorgevoerd voor stellen die niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, en binnen die relatie een kind wordt geboren. De biologische moeder is altijd vanaf de geboorte direct ook de juridische moeder, maar de vader is niet automatisch de juridische vader. Daarvoor is nodig dat de man het kind erkent. Dat dient te gebeuren bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dat kan al tijdens de zwangerschap, maar ook na de geboorte.

Lees verder

Gratis adviesactie voor verenigingen en stichtingen NOP/Urk

· 26 jan. 2022

WEGENS SUCCES VERLENGD: GRATIS ADVIES!

In 2022 bestond ons kantoor 20 jaar. Daarom hadden wij een gratis adviesactie (klik hier voor meer informatie) voor verenigingen en stichtingen. Daar is veel gebruik van gemaakt. Sportverenigingen, dorpsbelangen, netwerkverenigingen en allerlei andere soorten clubs zijn bij ons langs geweest. Wij hebben geadviseerd over statuten, bestuursreglementen, verzekeringen, aansprakelijkheden en personeelszaken.

Omdat het zo’n groot succes was, hebben we besloten de actie te verlengen! Ook dit jaar kunt u als vereniging of stichting dus gratis advies krijgen. Bijvoorbeeld over de nieuwste wettelijke eisen, statuten, aansprakelijkheidskwesties of overeenkomsten. Wij sparren graag met u en helpen u graag verder.

Neem vooral contact met ons op!

Lees verder

Scholtens Advocaten doet meer

Wilt u juridisch advies?

Wij bellen u graag terug

Terugbellen - juridisch advies