Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. B.M. (Nardie) van Ham-Oude Elferink

“Een goede afsluiting van een huwelijk of relatie biedt mogelijkheden voor een toekomst zonder wrok,
maar met nieuwe kansen en mogelijkheden.”

 

Advocaat sinds: 1987

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht (1987), Rijksuniversiteit Utrecht.

Specialisaties: familierecht en mediation.

Lid van specialisatieverenigingen: Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en geregistreerd mediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

 

 

Nevenactiviteiten: Nardie is lid van de Lions Club Noordoostpolder. Beroepsmatig heeft Nardie tot voor kort deelgenomen aan het reguliere overleg tussen de sectie familierecht van de rechtbank en de advocatuur. Ze is van 2000 tot 2006 lid geweest van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het voormalige arrondissement Zwolle-Lelystad.

Vrije tijd: Nardie leest graag, en houdt van lekker koken en eten.

 

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

De rechten en plichten van de stiefouder

Familierecht en mediation · 9 apr. 2020


De rechten en plichten van de stiefouder

Net als het aantal echtscheidingen stijgt het aantal gezinnen waarin kinderen opgroeien met een stiefouder al jaren. Maar wanneer kan in juridische zin worden gesproken van een stiefouder en welke rechten en plichten brengt het zijn van stiefouder met zich mee?

Lees verder

Partneralimentatie en fiscale aftrekbaarheid

Familierecht en mediation · 7 oct. 2020

partneralimentatie 2020

Voor degenen die partneralimentatie betalen is het van belang kennis te nemen van belangrijke wijzingen in de mogelijkheden van fiscale aftrekbaarheid met ingang van
1 januari 2020. Daar waar tot nu toe de betaalde partneralimentatie volledig aftrekbaar was, wordt die aftrekmogelijkheid vanaf 1 januari 2020 geleidelijk aan beperkt. Datzelfde geldt voor de aftrekbaarheid van hypotheekrente. Met name voor alimentatieplichtigen met een jaarinkomen boven € 68.500,-- kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het bepalen van de draagkracht en daarmee de mogelijkheid om partneralimentatie te betalen.

Lees verder