Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. B.M. (Nardie) van Ham-Oude Elferink

“Een goede afsluiting van een huwelijk of relatie biedt mogelijkheden voor een toekomst zonder wrok,
maar met nieuwe kansen en mogelijkheden.”

 

Advocaat sinds: 1987

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht (1987), Rijksuniversiteit Utrecht.

Specialisaties: familierecht en mediation.

Lid van specialisatieverenigingen: Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en geregistreerd mediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

 

 

Nevenactiviteiten: Nardie is lid van de Lions Club Noordoostpolder. Beroepsmatig heeft Nardie tot voor kort deelgenomen aan het reguliere overleg tussen de sectie familierecht van de rechtbank en de advocatuur. Ze is van 2000 tot 2006 lid geweest van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het voormalige arrondissement Zwolle-Lelystad.

Bijzonderheden: Nardie wordt door de rechtbank met regelmaat benoemd tot bijzonder curator over een minderjarig kind waarover een procedure aanhangig is.

Vrije tijd: Nardie leest graag, en houdt van lekker koken en eten.

 

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

Partneralimentatie en fiscale wijzigingen per 1 januari 2020

· 21 nov. 2019

partneralimentatie 2020

Voor degenen die partneralimentatie betalen is het van belang kennis te nemen van belangrijke wijzingen in de mogelijkheden van fiscale aftrekbaarheid met ingang van
1 januari 2020. Daar waar tot nu toe de betaalde partneralimentatie volledig aftrekbaar was, wordt die aftrekmogelijkheid vanaf 1 januari 2020 geleidelijk aan beperkt. Datzelfde geldt voor de aftrekbaarheid van hypotheekrente. Met name voor alimentatieplichtigen met een jaarinkomen boven € 68.500,-- kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het bepalen van de draagkracht en daarmee de mogelijkheid om partneralimentatie te betalen.

Lees verder

School en scheiding

· 5 nov. 2019

School en Scheiding

Veel leraren hebben kinderen van gescheiden ouders in de klas. In de praktijk blijkt dat ouders na een echtscheiding vaak goed blijven communiceren over hun kinderen. Ze gaan samen naar een rapportavond van hun kind en informatie van school wordt met elkaar gedeeld. Helaas merken scholen soms dat het niet altijd goed gaat na een scheiding. Bijvoorbeeld dat de ouder waar een kind woont, de informatie die school verstrekt niet deelt met de andere ouder. Het komt ook voor dat de ouders niet samen naar een rapportbespreking willen komen, maar dat ze allebei de leerkracht persoonlijk willen spreken. Ouders kunnen het ook volstrekt oneens zijn over de vraag of een kind wel of niet extra hulp nodig heeft, en dan wordt de school belast met de onderlinge strijd tussen de ouders. Tal van problemen doen zich in de praktijk voor. Welke regels gelden dan?

Lees verder