Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. B.M. (Nardie) van Ham-Oude Elferink

“Een goede afsluiting van een huwelijk of relatie biedt mogelijkheden voor een toekomst zonder wrok,
maar met nieuwe kansen en mogelijkheden.”

 

Advocaat sinds: 1987

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht (1987), Rijksuniversiteit Utrecht.

Specialisaties: familierecht en mediation.

Lid van specialisatieverenigingen: Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en geregistreerd mediator bij de MfN (Mediatorsfederatie Nederland).

 

 

Nevenactiviteiten: Nardie is lid van de Lions Club Noordoostpolder. Beroepsmatig heeft Nardie tot voor kort deelgenomen aan het reguliere overleg tussen de sectie familierecht van de rechtbank en de advocatuur. Ze is van 2000 tot 2006 lid geweest van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten in het voormalige arrondissement Zwolle-Lelystad.

Vrije tijd: Nardie leest graag, en houdt van lekker koken en eten.

 

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

Gezamenlijk gezag ouder met niet-ouder

· 19 sep. 2022


Medegezag van een niet-ouder

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een kind wordt geboren in een gezin met twee ouders. Daar kunnen vele redenen voor zijn. Soms is het een bewuste keuze van een vrouw om alleen een kind te krijgen. In andere situaties is een zwangerschap niet gepland en staat de vrouw er onbedoeld alleen voor.

Lees verder

Partneralimentatie en fiscale aftrekbaarheid

Familierecht en mediation · 7 oct. 2020

partneralimentatie 2020

Voor degenen die partneralimentatie betalen is het van belang kennis te nemen van belangrijke wijzingen in de mogelijkheden van fiscale aftrekbaarheid met ingang van
1 januari 2020. Daar waar tot nu toe de betaalde partneralimentatie volledig aftrekbaar was, wordt die aftrekmogelijkheid vanaf 1 januari 2020 geleidelijk aan beperkt. Datzelfde geldt voor de aftrekbaarheid van hypotheekrente. Met name voor alimentatieplichtigen met een jaarinkomen boven € 68.500,-- kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het bepalen van de draagkracht en daarmee de mogelijkheid om partneralimentatie te betalen.

Lees verder