Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. H.K. (Harry) Scholtens

“Een goede advocaat geeft zijn cliënt gezond tegenspel.
Zo kom je gezamenlijk tot de beste besluiten.”

 

Advocaat sinds: 1988

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht en sociaal- economisch recht (1987), Rijksuniversiteit Groningen.

Specialisaties: arbeids- en ondernemingsrecht. Daarnaast treedt hij veel op als klankbord en vaste adviseur van vele ondernemers uit de regio.

Lid van specialisatieverenigingen: Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Ressort Arnhem (VAARA)

 

Nevenactiviteiten: Harry is werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de sector civiel van de rechtbank Noord-Nederland. Binnen de balie Midden-Nederland is hij actief in de commissie handelsrecht rechtbank Midden-Nederland en de commissie handelsrecht Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Ook is hij lid van het actiecomité tot behoud van een volwaardige rechtbank in Lelystad. Verder bekleedt hij verschillende bestuursfuncties bij verenigingen en stichtingen in Emmeloord, waaronder de Businessclub van voetbalvereniging Flevo Boys waarvan hij secretaris is.

Bijzonderheden: Op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid won hij in één zaak twee keer bij de Hoge Raad in een procedure tegen de Belastingdienst. Zie LJN BD5467 en LJN BM 5125

Vrije tijd: In zijn vrije tijd doet hij graag aan sport, zoals fitness, tennis en hardlopen.

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

Samenwerking en overname

Ondernemingsrecht · 8 sep. 2016


Samenwerken binnen een onderneming vergt een goede juridische basis. Daarbij gaat het niet alleen om een vennootschapscontract of samenwerkingsovereenkomst, maar ook om zaken als een aandeelhoudersovereenkomst en een directiereglement. Scholtens Advocaten helpt u hier graag bij. Ook bij overnames en fusies kunnen wij ervoor zorgen dat de contractuele kant goed is geregeld.

Lees verder

Grote bedrijven en de overheid moeten op tijd betalen

Ondernemingsrecht · 18 jul. 2017


Per 1 juli 2017 is de wetgeving over betaaltermijnen opnieuw aangescherpt. Het was sinds 2013 al zo dat als contractspartijen onderling niks regelden er automatisch een wettelijke betaaltermijn gold van 30 dagen. Ook was al geregeld dat je alleen een betaaltermijn van 60 dagen of langer mocht afspreken als aangetoond kan worden dat dit voor geen van beide partijen nadelig was.

Lees verder