Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. M.W.G. (Mario) Versendaal

“Met mijn cliënten probeer ik een snelle en pragmatische oplossing voor juridische problemen te bereiken.”

 

 

Advocaat sinds: 2003
Mario is 9 jaar advocaat geweest bij een advocatenkantoor in de regio Kampen/Dronten. Aansluitend is hij 6 jaar als advocaat werkzaam geweest voor een landelijk opererend advocatenkantoor, vanuit Zwolle. Sinds 1 maart 2018 werkt Mario voor Scholtens Advocaten.

Studie: Nederlands recht (aantekening advocatuur), Rijksuniversiteit Groningen (2003)

Specialisaties: Mario is liefhebber van goede contracten. Een groot deel van zijn werk bestaat uit het opstellen en beoordelen van overeenkomsten. Daarnaast behandelt hij zaken op het gebied van het ondernemingsrecht, algemeen civiel recht, agrarisch contractenrecht, insolventierecht en zekerhedenrecht.

Mario heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten Verbintenissenrecht als rechtsgebied geregistreerd. Dit betekent dat hij voor dit rechtsbied verplicht is elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten, 10 opleidingspunten te behalen.

 

 

 

 

Nevenactiviteiten: Mario bekleedt een bestuursfunctie bij een vereniging en is lid van BNI chapter Beaufort (Emmeloord/Urk). Hij is gedurende enkele jaren politiek actief geweest in de gemeente Kampen.

Vrije tijd: Mario brengt zijn vrije tijd graag door met zijn kinderen. Ook leest hij graag een boek.

 

Bijzonderheden: Mario heeft vaak opgetreden als curator in faillissementen. Daardoor kent hij het klappen van de zweep en weet hij ondernemers bij (dreigende) insolventie goed te adviseren over hun (on)mogelijkheden.

Mario woont in Genemuiden (gemeente Zwartewaterland) en is daardoor ook bekend in en met Genemuiden en de regio (Vollenhove, Marknesse, Hasselt, Zwartsluis). Met de regionale kennis kan hij relaties goed en snel van dienst zijn.

Relaties over Mario

Brigitte Schlepers (Op Maat Coaching & Mediation, Swifterbant):
De werkwijze van Mario is laagdrempelig en heel toegankelijk. Hij heeft veel kennis van zaken, is heel deskundig. Hij kan de zaken in heldere taal verklaren. Daarnaast kan hij goed relativeren en heeft hij een heel fijn gevoel voor humor.

Frans Pol (FP Video, Ens):
Mario boekte voor mij in zeer korte tijd mooie resultaten. Hij doet wat hij zegt en staat zelfs ’s avonds laat voor je klaar. Ik kan maar één advocaat echt aanbevelen, en dat is Mario.

Jan Pleijzier (financieel directeur van SMG Groep, Hasselt):
Ik heb Mario leren kennen als een juridisch adviseur met kennis van zaken bij de SMG Groep te Hasselt. Samen hebben we daar diverse dossiers behandeld. Mario komt na een gedegen overweging snel tot de kern van de zaak en geeft goed advies over de volgende stap. Inhoudelijk sterk en werkt resultaat- en doelgericht zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Een prettig en eerlijk mens met wie ik altijd inhoudelijk goed heb kunnen sparren en een zeer fijn persoon om mee samen te werken. Hij verdient mijn oprechte aanbeveling.”

Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Ondernemingsrecht · 5 may. 2022


Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Het aantal uitgesproken faillissementen neemt toe. De verwachting is dat ook de komende tijd meer faillissementen zullen volgen. Wat zijn de gevolgen wanneer jouw klant failliet gaat? In deze blog geef ik een tip waarmee jij je risico’s kunt beperken, ook buiten faillissementen.

Lees verder

Wat moet je als verenigingsbestuur met de UBO-brief van de KvK?

Ondernemingsrecht · 9 dec. 2021

Bij veel ondernemingen, verenigingen en stichtingen is de UBO-brief van de Kamer van Koophandel inmiddels op de mat gevallen. Daarmee wordt u verzocht om uw UBO’s in te schrijven. In dit artikel geef ik antwoord op enkele veel voorkomende vragen. Ik hoop dat dit vooral voor verenigings- en stichtingsbestuurders bijdraagt tot duidelijkheid. Blijven er toch nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Lees verder