Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. Y. (Yaron) van der Horst

Vanuit een persoonlijke en betrokken benadering
ga ik op zoek naar een reële oplossing.”

Advocaat sinds: 1999

Studie: Nederlands recht, specialisatie privaatrecht (1998), Universiteit van Utrecht.

Specialisaties: arbeidsrecht, agrarisch recht, letselschade, erfrecht en huurrecht.

Lid van specialiteitenverenigingen: Vereniging voor Agrarisch Recht (VAR) en Vereniging voor Arbeidsrecht.

Yaron heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten Arbeidsrecht als rechtsgebied geregistreerd. Dit betekent dat hij voor dit rechtsbied verplicht is elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten, 10 opleidingspunten te behalen.

  

Nevenactiviteiten: Yaron is lid van het College van Beroep voor het Nederlands Register Osteopathie. Daarnaast is hij lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Bijzonderheden: Yaron bezoekt regelmatig zijn favoriete voetbalclub FC Twente. Verder is Yaron vele jaren lid geweest van Tafelronde 49 Noordoostpolder.

Vrije tijd: In zijn vrije tijd speelt Yaron graag gitaar en tafeltennist hij.

 

 

Relaties over Yaron

Eric de Jong
Strategy Partner & Interim Management
www.in2mediair.nl
“Yaron verdiepte zich in mij als persoon en wist mede daardoor de casuïstiek heel goed te begrijpen waardoor het maatwerk werd en het uiteindelijke resultaat mijn verwachtingen ruim overtrof. Dit was spijtig voor de tegenpartij want die had zich minder goed voorbereid”.

Joost lumens (Lumens Agri vof)
“Yaron heeft ons begeleid tijdens een geschil met een overheidsorgaan. Tijdens dit proces heb ik hem leren kennen als een zeer evenwichtig en kundig persoon. Hij heeft goeie kennis van de landbouw, dit was noodzakelijk in mijn zaak, hij kan goed relativeren en is zeer empathisch. Yaron verdient ook echt mijn aanbeveling!”.

 

Meer berichten

Van de hand van deze auteur

Affectieschade, een schadevergoeding voor verdriet

Letselschade en aansprakelijkheid · 10 may. 2019

Met ingang van 1 januari 2019 bestaat er voor het eerst in ons land een mogelijkheid om vergoeding van affectieschade te krijgen. Affectieschade is immateriële schade, die bestaat uit het verdriet dat wordt veroorzaakt door het overlijden of ernstig gewond raken van een dierbare. Maar wie komen daarvoor nu in aanmerking en wanneer? En wat is het verschil tussen affectieschade en shockschade? Op deze en andere vragen over deze nieuwe vorm van schadevergoeding, zal ik in deze blog nader ingaan.

Lees verder

Door verjaring eigenaar geworden van grond of toch niet?

· 2 jan. 2019


Door verjaring eigenaar geworden van grond of toch niet?

Het gebeurt regelmatig dat inwoners gemeentegrond in bezit nemen. Bijvoorbeeld door (een stukje) gemeentegrond bij hun tuin te trekken of een strook langs een sloot waarop akkerbouwers hun gewas inzaaien. Als dit gebruik meer dan 20 jaar duurde, kon de gebruiker door (bevrijdende) verjaring de eigendom van de grond verkrijgen. Kon, want sinds twee uitspraken van De Hoge Raad en het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, ligt dit wat anders. In deze bijdrage zal ik ingaan op twee belangrijke beperkingen van deze manier van eigendomsverkrijging.

Lees verder