Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl
Als je partner verhuist naar de andere kant van het land, maak je dan aanspraak op een WW-uitkering als je ontslag neemt om met je partner mee te verhuizen? Die vraag stond centraal bij een zaak voor de hoogste bestuursrechter. In deze blog ga ik in op de uitspraak in die zaak en geef aan waar je op moet letten wanneer je het recht op een WW-uitkering in dit soort situaties niet wil verliezen. De vindplaats vind je onderaan deze blog.
Lees verderAls je in algehele gemeenschap van goederen bent getrouwd, moeten bij echtscheiding de aanwezige bezittingen en schulden worden verdeeld. Ieder heeft recht op de helft hiervan. Je kan pas beoordelen waar ieder recht op heeft als er een totaaloverzicht is van de bezittingen en schulden. Wat nu als een van beiden voor de ander een bezit verborgen houdt?
Lees verderIn het onverhoopte geval dat werkgevers moeten overgaan tot ontslag op bedrijfseconomische gronden zal meestal een ontslagprocedure moeten worden gestart bij het UWV-werkbedrijf. Het is dan erg belangrijk om deze procedure zorgvuldig te doorlopen en u daar vooral ook goed op voor te bereiden.
Lees verderHet lijkt vaak zo simpel, toch levert het recht van overpad regelmatig tot geschillen. In onze praktijk in de Noordoostpolder hebben wij er regelmatig mee te maken, bijvoorbeeld als het gaat om toegang tot landbouwgrond over het erf van een ander of bij de toegang tot de achterkant van de woning bij arbeiderswoningen.
Lees verderHet komt regelmatig voor dat een aandeelhouder zijn aandelen in een onderneming verkoopt. Soms begint deze oud-aandeelhouder dan een eigen onderneming. Mag die onderneming dan concurreren met de onderneming waarvan hij aandeelhouder was?
Lees verderHet komt regelmatig voor dat een werknemer een werkgeversverklaring nodig heeft. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van een hypotheek of voor een huurwoning. Maar welke rechten kan een werknemer nu ontlenen aan een dergelijke verklaring. Kun je de werkgever daar aan houden? Bijvoorbeeld wanneer daarin staat dat de werkgever van plan is om de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd te verlengen? Deze en andere vragen komen in deze blog aan bod. Verder zal ik ingaan op de vraag of je ook aanspraak kunt maken op loonbestanddelen, indien deze in de werkgeversverklaring worden genoemd.
Lees verderNa een lang en moeizaam politiek proces is eindelijk een belangrijke wetswijziging doorgevoerd voor stellen die niet getrouwd zijn en geen geregistreerd partnerschap hebben, en binnen die relatie een kind wordt geboren. De biologische moeder is altijd vanaf de geboorte direct ook de juridische moeder, maar de vader is niet automatisch de juridische vader. Daarvoor is nodig dat de man het kind erkent. Dat dient te gebeuren bij de burgerlijke stand van de gemeente. Dat kan al tijdens de zwangerschap, maar ook na de geboorte.
Lees verderVandaag is het Valentijnsdag 2023, een dag waarop (al dan niet heimelijk) geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Hoe is het eigenlijk gesteld met de liefde in de arbeidsrechtpraktijk? We weten immers dat uit onderzoek blijkt dat redelijk wat liefdesrelaties ontstaan tussen collega’s op het werk.
Lees verderZelfstandigen opgelet: sneller tóch een arbeidsovereenkomst!
Het kabinet wil al langer meer regels voor zzp’ers. Schijnconstructies, waarbij zzp’ers eigenlijk gewoon werknemers zijn, liggen onder vuur. Denk aan de recente rechtszaken tegen Uber en Deliveroo. Het kabinet heeft op 16 december 2022 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin meer duidelijk wordt over de plannen, waarvan men hoopt dat die uiteindelijk per 1 januari 2025 kunnen worden gerealiseerd. Ik neem u in dit bericht graag alvast mee in de plannen en de consequenties die dit straks gaat hebben voor de arbeidsmarkt.
Lees verderUitzendbeding in strijd met wet?
Op 23 september 2022 heeft advocaat-generaal De Bock in een zaak bij de Hoge Raad geadviseerd dat het uitzendbeding in sommige gevallen in strijd is met de wet. Wat is een uitzendbeding en waarom moeten uitzendbureaus, inleners en uitzendkrachten op hun hoede zijn?
Lees verder