Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Kennisbank

Nieuw huwelijksgoederenrecht en echtscheiding

· 31 jan. 2018

In de afgelopen maanden is er redelijk wat publiciteit geweest over het nieuwe huwelijksgoederenrecht, zoals dat per 1 januari 2018 in werking is getreden. De “oude” gemeenschap van goederen is vanaf dat moment niet meer de standaard. Wat betekent dit nieuwe wettelijke stelsel voor de echtscheidingspraktijk?

Lees verder

Gratis adviesgesprek werknemers

· 1 jan. 2018

Als werknemer kunt u met enige regelmaat tegen vragen oplopen over uw rechtspositie. Hieronder 6 belangrijke momenten waarop u er in ieder geval verstandig aan doet u door een arbeidsrechtadvocaat te laten adviseren.

Lees verder

De nieuwe privacyregels komen er aan, let op de verwerkersovereenkomst !

· 15 nov. 2017

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geldt voor natuurlijke personen en voor organisaties die persoonsgegevens verwerken. Het doel van de AVG is bescherming te bieden aan natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van zijn persoonsgegevens. Maar wat betekent dit voor de praktijk en wat is een verwerkersovereenkomst?

Lees verder

Vervangende toestemming voor reizen met kinderen

· 24 oct. 2017

Vervangende toestemming voor reizen met kinderen

Als ouders van een minderjarig kind gescheiden zijn, ligt het voor de hand dat een kind met slechts een van de ouders op vakantie gaat. Als het een buitenlandse vakantiereis betreft, is daarvoor altijd de toestemming van de andere ouder vereist. Gelukkig levert dat meestal geen problemen op; beide ouders begrijpen dat het voor een kind leuk en goed is om een vakantie met de andere ouder door te brengen, zeker als in dat buitenland familie van het kind woont. Soms ontstaan er echter verschillen van mening waar de ouders samen niet uitkomen.

Lees verder

Ten Brinke BV uit Creil

· 12 oct. 2017

Lees verder

Arianne de Groene, manager GROENVRIES BV

· 12 oct. 2017

Lees verder

Edwin van Bruggen, AES technische groothandel

Ondernemingsrecht · 12 oct. 2017

,,Of ik Scholtens Advocaten wil
aanbevelen? Heb ik al gedaan.’’

Lees verder

Aanbieding MKB actie najaar 2017

· 12 oct. 2017

Lees verder

Woning gekocht! Of toch nog niet?

· 11 oct. 2017

De huizenmarkt trekt weer aan, en de kans is aanwezig dat wanneer u dit artikel leest, u van plan bent om een woning te kopen. Misschien heeft u zelfs recent mondeling een woning gekocht en bent u in afwachting van de schriftelijke vastlegging van de gemaakte afspraken. Dat is slechts een formaliteit denkt u, en de champagne is al los. Maar is dat wel zo? Wanneer is er precies sprake van de aankoop van een woning?

Lees verder

André Mulder, Interemm

Ondernemingsrecht · 28 sep. 2017

Lees verder