Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl
Binnen ons team is er ruimte voor een Juridisch medewerker m/v
Lees verderHuwelijken gesloten na 1 januari 2018
Per 1 januari 2018 is het nieuwe huwelijksgoederenrecht ingegaan. Kort gezegd geldt voor huwelijken gesloten na 1 januari 2018 en waarbij geen huwelijkse voorwaarden zijn gesloten, dat sprake is van een beperkte gemeenschap van goederen. Er ontstaan dan drie vermogens:
1.privévermogen partner A
2. privévermogen partner B
3. gezamenlijk vermogen (het tijdens het huwelijk opgebouwde vermogen).
Als je niet tevreden of zelfs ongelukkig bent met je voornaam, kun je ervoor kiezen om tegen de mensen om je heen te zeggen dat je in het vervolg met een andere naam aangesproken wilt worden. Maar officieel blijft dan je voornaam dezelfde zoals die kort na je geboorte bij de burgerlijke stand is doorgegeven. Iemand die daar problemen mee heeft, kan ervoor kiezen ook officieel zijn voornaam (of voornamen) te laten wijzigen, zodat de gegevens in de Basisregistratie Personen van de gemeente worden aangepast. Wat zijn de mogelijkheden daartoe? En welke weg moet dan bewandeld worden?
Lees verderVoor degenen die partneralimentatie betalen is het van belang kennis te nemen van belangrijke wijzingen in de mogelijkheden van fiscale aftrekbaarheid met ingang van
1 januari 2020. Daar waar tot nu toe de betaalde partneralimentatie volledig aftrekbaar was, wordt die aftrekmogelijkheid vanaf 1 januari 2020 geleidelijk aan beperkt. Datzelfde geldt voor de aftrekbaarheid van hypotheekrente. Met name voor alimentatieplichtigen met een jaarinkomen boven € 68.500,-- kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor het bepalen van de draagkracht en daarmee de mogelijkheid om partneralimentatie te betalen.
In deze blog zal worden ingegaan op de situatie dat u trouwt (of bent getrouwd) zonder huwelijkse voorwaarden. In die situatie geldt de regelgeving zoals die in de wet is vastgelegd.
Lees verderRecht op loon bij quarantaine in verband met Corona?
Het komt momenteel regelmatig voor dat werknemers in thuisquarantaine moeten. Soms is dat omdat zij op vakantie zijn geweest in een ‘oranje land’. Ook komt quarantaine voor wanneer een huisgenoot besmet is met Covid-19. De vraag die dan opkomt is of er dan ook recht op loon bestaat. Werkgevers en werknemers hebben op dit punt regelmatig behoefte aan juridisch advies. Hieronder zet ik de belangrijkste aandachtspunten op een rij.
Lees verderWitlofkwekerij LOF uit Espel werkt graag samen met lokale partijen. Mede omdat er in de regio veel kwalitatief hoogwaardige bedrijven in de agrosector zijn. Het mooie is dat juist door deze lokale samenwerking deze polderonderneming in haar branche tot de internationale top behoort.
Lees verderKinderen kosten geld. De ouders zijn er verantwoordelijk voor dat kinderen krijgen wat ze nodig hebben. Dit ogenschijnlijk eenvoudige uitgangspunt kan al veel vragen oproepen: wie zijn “de ouders” en wat hebben kinderen nodig? In de rechtspraktijk zijn daarvoor regels en richtlijnen ontwikkeld, maar het vergt de nodige kennis en ervaring om daaruit te kunnen afleiden wat een goede en juiste kinderalimentatieregeling is. Voor advies of bijstand daarover kunt u ook bij ons terecht.
Lees verderCo-ouderschap
Steeds vaker spreken ouders van kinderen na een echtscheiding co-ouderschap af. Er wordt vaker gekozen voor een vrijwel gelijke verdeling van de zorgtaken en opvoedtaken. De kinderen verblijven dan ongeveer evenveel tijd bij de vader en de moeder. Dat kan ‘week op week af’ zijn, maar ook een andere verdeling is mogelijk. Ouders kunnen wat dat betreft afspreken wat zij willen. Er is geen wettelijk voorgeschreven regeling. Co-ouderschap is ook geen wettelijke term. Maar wat bedoelen ze daar dan mee en wat zijn de gevolgen? In deze blog ga ik op enkele belangrijke aspecten in.
Lees verderHet wordt steeds moeilijker wordt om voor een huurwoning in aanmerking te komen. Zeker voor twee samenwoners met ieder een eigen inkomen; voor een sociale huurwoning zijn de inkomensgrenzen dan al gauw een belemmering, terwijl voor huurwoningen in de private sector forse huurprijzen gelden. Een woning kopen komt dan al gauw in zicht. In dit artikel zal ik ingaan op de haken en ogen die zitten aan het samen met je levenspartner kopen van een woning.
Lees verder