Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om ons te helpen uw gebruikerservaring te verbeteren. Accepteren Meer informatie

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Kennisbank

Ten Brinke BV uit Creil

· 12 oct. 2017

Lees verder

Arianne de Groene, manager GROENVRIES BV

· 12 oct. 2017

Lees verder

Relaties over ons: Edwin van Bruggen, AES technische groothandel: ,,Of ik Scholtens Advocaten wil aanbevelen? Heb ik al gedaan.’’

Ondernemingsrecht · 12 oct. 2017

,,Of ik Scholtens Advocaten wil
aanbevelen? Heb ik al gedaan.’’

Lees verder

Aanbieding MKB actie najaar 2017

· 12 oct. 2017

Lees verder

Woning gekocht! Of toch nog niet?

· 11 oct. 2017

De huizenmarkt trekt weer aan, en de kans is aanwezig dat wanneer u dit artikel leest, u van plan bent om een woning te kopen. Misschien heeft u zelfs recent mondeling een woning gekocht en bent u in afwachting van de schriftelijke vastlegging van de gemaakte afspraken. Dat is slechts een formaliteit denkt u, en de champagne is al los. Maar is dat wel zo? Wanneer is er precies sprake van de aankoop van een woning?

Lees verder

André Mulder, Interemm

Ondernemingsrecht · 28 sep. 2017

Lees verder

Ladingschade pootaardappelen: vervoerder aansprakelijk?

Agrarisch recht · 13 sep. 2017

Met het Pieperfestival en Potato Europe in één week, staat onze pieper deze week meer dan ooit centraal. Het gaat in deze zaak om de vraag of de vervoerder van een lading pootaardappelen aansprakelijk is voor de schade die onderweg ontstaat.

Lees verder

Grote bedrijven en de overheid moeten op tijd betalen

Ondernemingsrecht · 18 jul. 2017

Per 1 juli 2017 is de wetgeving over betaaltermijnen opnieuw aangescherpt. Het was sinds 2013 al zo dat als contractspartijen onderling niks regelden er automatisch een wettelijke betaaltermijn gold van 30 dagen. Ook was al geregeld dat je alleen een betaaltermijn van 60 dagen of langer mocht afspreken als aangetoond kan worden dat dit voor geen van beide partijen nadelig was.

Lees verder

Dronevliegen boven buurmans tuin onrechtmatig?

Overig · 22 jun. 2017

De ontwikkeling van de Drone heeft inmiddels allerlei vragen opgeroepen. Is het luchtruim van iedereen of kun je dat inperken als overheid ? Moet je een vergunning of brevet hebben om met een Drone te vliegen? Maar ook in de verhouding tussen burgers onderling kan er van alles spelen. Kun je bijvoorbeeld zo maar boven de tuin van je buren vliegen met je Drone? Op die laatste vraag ga ik onderstaand in.

Lees verder

Je eerste woning kopen: Samenlevingsovereenkomst of geregistreerd partnerschap?

· 20 jun. 2017

Als je samen met je partner een huis wilt kopen en je bent niet getrouwd, dan is het vaak verstandig iets te regelen. Maar wat is dan wijsheid? Een samenlevingscontract of misschien toch een geregistreerd partnerschap? Juist over die laatste term bestaat nogal eens verwarring. Het idee bestaat dat dit een regeling is die vrijwel vergelijkbaar is met een samenlevingsovereenkomst. Niets is minder waar. Er bestaan grote verschillen tussen beide. De belangrijkste verschillen worden hieronder besproken.

Lees verder