Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

Kennisbank

Jonkers Bouwmetaal

· 1 jul. 2020

We overleggen meestal vroegtijdig

Lees verder

Lok Installatietechniek Vollenhove

Ondernemingsrecht · 24 jun. 2020

Passie voor Techniek

Lees verder

Ariejonne Oost, Kantoormanager 2.0 en Vastgoedmanager

Ondernemingsrecht · 11 jun. 2020

"De advocaten zijn makkelijk benaderbaar"

Lees verder

De omgangsrechten van opa en oma

Familierecht en mediation · 2 jun. 2020

De omgangsrechten van opa en oma

Op 4 juni wordt in Nederland de ‘Nationale Opa- en Omadag’ gevierd. Op deze dag worden grootouders en overgrootouders extra in het zonnetje gezet. In deze blog wordt daarom aandacht besteed aan de rechten van grootouders met betrekking tot hun kleinkinderen na echtscheiding of een relatiebreuk van hun kinderen.

Lees verder

Update NOW 2.0 en praktische tips bij reorganisatie 27 mei 2020

Ondernemingsrecht · 27 may. 2020

Update NOW 2.0 en praktische tips bij reorganisatie 27 mei 2020

•Verruiming toepassing
•Indieningsmogelijkheid 1e ronde éen week verlengd tot 5 juni a.s.
•Wijzigingen 2e tranche (juni-augustus)

Lees verder

April 2020 – De jaarvergadering in coronatijden

Ondernemingsrecht · 29 apr. 2020

Normaal gesproken is het nu dé tijd van het jaar voor de jaarvergaderingen. De jaarstukken zijn compleet en wachten hun goedkeuring van de aandeelhouders of leden af. Hoewel de jaarvergadering soms als een ‘verplicht nummertje’ wordt gezien en bijvoorbeeld verenigingen hun best moeten doen leden naar de vergadering te trekken door de vergadering met een gezamenlijke activiteit te combineren, is het houden van deze vergadering wel degelijk volgens de wet en de statuten vereist. En ook voor bepaalde vormen van besluitvorming is (in)stemming van de aandeelhouders of leden vereist, waarbij fysieke aanwezigheid het uitgangspunt is.

Lees verder

Lancering website Erfrechtadvocaat Flevoland

Erfrecht · 15 apr. 2020

Lancering website Erfrechtadvocaat Flevoland

Iedereen krijgt er een keer mee te maken. Een dierbare overlijdt. Er moeten dan veel praktische zaken worden geregeld. In de praktijk ontstaan veel vragen. Is er een testament? Wie zijn de erfgenamen? Wat mag een nabestaande wel en niet doen? Helaas ontstaan er in deze drukke en emotionele periode veel geschillen.

Lees verder

De rechten en plichten van de stiefouder

Familierecht en mediation · 9 apr. 2020

De rechten en plichten van de stiefouder

Net als het aantal echtscheidingen stijgt het aantal gezinnen waarin kinderen opgroeien met een stiefouder al jaren. Maar wanneer kan in juridische zin worden gesproken van een stiefouder en welke rechten en plichten brengt het zijn van stiefouder met zich mee?

Lees verder

Uitleg Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW)

Ondernemingsrecht · 2 apr. 2020

Welke stappen moet u nu zetten om de NOW-regeling aan te vragen?

In ons bericht van 18 maart jl. hebben we informatie gegeven over de aankondiging van de nieuwe noodmaatregel die de regeling voor werktijdverkorting gaat vervangen, de NOW. Op 31 maart jl. heeft het kabinet de tekst van de Ministeriele Regeling bekend gemaakt. Het gaat om een regeling van 44 pagina’s inclusief een toelichting. Er bestaat nu meer zicht op de wijze waarop de regeling is ingekleed en in dit bericht willen we u zo goed mogelijk informeren over de inhoud van de regeling en de nu eventueel te zetten stappen.

Lees verder

Kan de afnemer onder het aardappelcontract uit?

Agrarisch recht · 25 mar. 2020

Aardappeltelers vrezen dat zij met aardappelen blijven zitten. Fritesproducenten nemen niet meer af, omdat zij te maken hebben met vraaguitval als gevolg van de Coronacrisis. Door de sluiting van de horeca dreigen zij met grote hoeveelheden frites te blijven zitten.

Onze advocaat Mario Versendaal is door Boer en business geïnterviewd. Kan de afnemer met een beroep op overmacht onder het aardappelcontract uit? U kunt het artikel hieronder lezen maar ook op via Boer en Business.

Lees verder