Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. G.W. (Gerwin) Wezelman

“Voorkomen is beter dan genezen.
Graag denk ik in een vroeg stadium met u mee, zodat uw juridische zaken goed geregeld zijn.”

RECHT VAN OVERPAD: HOE ZAT HET OOK ALWEER?

· 12 apr. 2023

Het lijkt vaak zo simpel, toch levert het recht van overpad regelmatig tot geschillen. In onze praktijk in de Noordoostpolder hebben wij er regelmatig mee te maken, bijvoorbeeld als het gaat om toegang tot landbouwgrond over het erf van een ander of bij de toegang tot de achterkant van de woning bij arbeiderswoningen.

Lees verder

Zelfstandigen opgelet: sneller tóch een arbeidsovereenkomst!

· 20 dec. 2022

Zelfstandigen opgelet: sneller tóch een arbeidsovereenkomst!

Het kabinet wil al langer meer regels voor zzp’ers. Schijnconstructies, waarbij zzp’ers eigenlijk gewoon werknemers zijn, liggen onder vuur. Denk aan de recente rechtszaken tegen Uber en Deliveroo. Het kabinet heeft op 16 december 2022 een brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin meer duidelijk wordt over de plannen, waarvan men hoopt dat die uiteindelijk per 1 januari 2025 kunnen worden gerealiseerd. Ik neem u in dit bericht graag alvast mee in de plannen en de consequenties die dit straks gaat hebben voor de arbeidsmarkt.

Lees verder

Uitzendbeding in strijd met wet?

· 14 dec. 2022

Uitzendbeding in strijd met wet?

Op 23 september 2022 heeft advocaat-generaal De Bock in een zaak bij de Hoge Raad geadviseerd dat het uitzendbeding in sommige gevallen in strijd is met de wet. Wat is een uitzendbeding en waarom moeten uitzendbureaus, inleners en uitzendkrachten op hun hoede zijn?

Lees verder

Het nieuwe nevenwerkzaamhedenbeding in de praktijk

· 7 dec. 2022

Per 1 augustus 2022 is de Wet Implementatie EU-Richtlijn Transparante en Voorspelbare Arbeidsvoorwaarden in werking getreden. Onderdeel van die wet is een nieuw wetsartikel over nevenwerkzaamheden, namelijk het nieuwe artikel 7:653a BW.

Dat nieuwe artikel verklaart dat een beding dat de werknemer verbiedt nevenwerkzaamheden te verrichten, of hem daarin beperkt, nietig is, tenzij de werkgever voor dat beding een objectieve reden heeft. Met andere woorden: een verbod of beperking op het verrichten van nevenwerkzaamheden mag niet meer, tenzij je er een goede reden voor hebt.

Inmiddels is deze wet al enkele maanden in werking. Hoe wordt ermee omgegaan in de rechtspraak?

Lees verder

Grensoverschrijdend gedrag: geen transitievergoeding?

· 4 oct. 2022

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat (seksueel) grensoverschrijdend gedrag in een afhankelijkheidsrelatie op het werk niet automatisch ernstig verwijtbaar handelen oplevert. De ontslagen werknemer behoudt in beginsel recht op een transitievergoeding. Hoe zit dat?

Lees verder

Disfunctionerende werknemer: werk aan de winkel!

· 16 sep. 2022

Een werkgever ziet natuurlijk graag dat werknemers goed functioneren. Dat is niet alleen goed voor de omzet, maar zeker ook voor medewerkers zelf. Wanneer je je werk goed doet, draagt dat vaak bij aan het werkplezier en een goede werksfeer. Maar in de praktijk hebben werkgevers helaas nog wel eens te maken met een disfunctionerende werknemer. Voor werkgevers is dit vaak een lastige situatie. Wanneer is sprake van disfunctioneren en hoe ga je er nou mee om?

Lees verder

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

· 21 dec. 2021

Even voorstellen: advocaat-stagiair Gerwin Wezelman

Gerwin Wezelman, aangenaam! Afgelopen vrijdag ben ik door de rechtbank in Utrecht beëdigd als advocaat. Helaas vond de zitting in verband met de coronamaatregelen helemaal digitaal plaats. Voor de zes te beëdigen kandidaten was dat wat minder fijn, het voordeel was wel dat er een livestream was. Hierdoor konden veel mensen digitaal meekijken. Na het uitspreken van de woorden “dat verklaar en beloof ik” was het dan zover: officieel advocaat!

Lees verder