Go to menu
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren Accepteren zie ook onze privacy- en cookieverklaring

Direct contact opnemen? Wij zijn dagelijks bereikbaar via 0527 618333 of via info@scholtensadvocaten.nl

mr. M.W.G. (Mario) Versendaal

“Met mijn cliënten probeer ik een snelle en pragmatische oplossing voor juridische problemen te bereiken.”

 

Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Ondernemingsrecht · 5 may. 2022

Je geld terugkrijgen, ook bij faillissementen?

Het aantal uitgesproken faillissementen neemt toe. De verwachting is dat ook de komende tijd meer faillissementen zullen volgen. Wat zijn de gevolgen wanneer jouw klant failliet gaat? In deze blog geef ik een tip waarmee jij je risico’s kunt beperken, ook buiten faillissementen.

Lees verder

Wat moet je als verenigingsbestuur met de UBO-brief van de KvK?

Ondernemingsrecht · 9 dec. 2021

Bij veel ondernemingen, verenigingen en stichtingen is de UBO-brief van de Kamer van Koophandel inmiddels op de mat gevallen. Daarmee wordt u verzocht om uw UBO’s in te schrijven. In dit artikel geef ik antwoord op enkele veel voorkomende vragen. Ik hoop dat dit vooral voor verenigings- en stichtingsbestuurders bijdraagt tot duidelijkheid. Blijven er toch nog vragen, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Lees verder

Adoptie rotonde

Overig · 18 aug. 2021

Lees verder

WHOA: Wet Homologatie Onderhands Akkoord

· 19 may. 2021

WHOA: Wet Homologatie Onderhands Akkoord

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) is in werking getreden op 1 januari 2021. Bedrijven kunnen met de WHOA buiten een faillissement om schulden herstructureren of saneren door middel van een akkoord. Crediteuren die niet willen meewerken zijn ook gebonden aan het akkoord. In dit artikel leg ik eerst de wet uit en zal ik aan het eind ook ingaan op de eerste uitspraken die inmiddels onder deze nieuwe wet zijn gedaan. De wet biedt extra mogelijkheden voor bedrijven in moeilijkheden om toch gezond weer verder te kunnen.

Lees verder

Wijziging in het huwelijksvermogensrecht

Familierecht en mediation · 21 aug. 2020

In deze blog zal worden ingegaan op de situatie dat u trouwt (of bent getrouwd) zonder huwelijkse voorwaarden. In die situatie geldt de regelgeving zoals die in de wet is vastgelegd.

Lees verder

Co-ouderschap

Familierecht en mediation · 10 aug. 2020

co-ouderschap

Co-ouderschap

Steeds vaker spreken ouders van kinderen na een echtscheiding co-ouderschap af. Er wordt vaker gekozen voor een vrijwel gelijke verdeling van de zorgtaken en opvoedtaken. De kinderen verblijven dan ongeveer evenveel tijd bij de vader en de moeder. Dat kan ‘week op week af’ zijn, maar ook een andere verdeling is mogelijk. Ouders kunnen wat dat betreft afspreken wat zij willen. Er is geen wettelijk voorgeschreven regeling. Co-ouderschap is ook geen wettelijke term. Maar wat bedoelen ze daar dan mee en wat zijn de gevolgen? In deze blog ga ik op enkele belangrijke aspecten in.

Lees verder

Gezamenlijke woning

· 6 aug. 2020

Het wordt steeds moeilijker wordt om voor een huurwoning in aanmerking te komen. Zeker voor twee samenwoners met ieder een eigen inkomen; voor een sociale huurwoning zijn de inkomensgrenzen dan al gauw een belemmering, terwijl voor huurwoningen in de private sector forse huurprijzen gelden. Een woning kopen komt dan al gauw in zicht. In dit artikel zal ik ingaan op de haken en ogen die zitten aan het samen met je levenspartner kopen van een woning.

Lees verder

Een dubieus huwelijk

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

Een dochter kwam erachter dat haar demente moeder in het geheim was getrouwd met een jongere man met wie de moeder nog maar kort een relatie had. Hij zorgde er ook voor dat de dochter geen contact meer kon krijgen met haar moeder. Het werd de dochter steeds duidelijker dat er iets behoorlijk mis was en zij maakte zich ernstige zorgen over het welzijn van haar moeder. Haar moeder was bovendien vermogend en het vermoeden ontstond dat de man uit was op de bezittingen van de moeder. De dochter wilde het er niet bij laten zitten, maar wat kon ze doen?

Lees verder

Boedelscheiding: Postcodekanjer delen of niet?

Familierecht en mediation · 6 aug. 2020

Boedelscheiding: gewonnen prijs delen of niet?

Het zal je maar gebeuren: je zit midden in een echtscheidingsprocedure, woont al niet meer samen, en wint dan een enorme prijs in een loterij. Daarmee haal je de krant: moet je delen of niet? Moet deze prijs worden verdeeld in het kader van een boedelscheiding? Hoe zit dat?

Lees verder

Kan de afnemer onder het aardappelcontract uit?

Agrarisch recht · 25 mar. 2020

Aardappeltelers vrezen dat zij met aardappelen blijven zitten. Fritesproducenten nemen niet meer af, omdat zij te maken hebben met vraaguitval als gevolg van de Coronacrisis. Door de sluiting van de horeca dreigen zij met grote hoeveelheden frites te blijven zitten.

Onze advocaat Mario Versendaal is door Boer en business geïnterviewd. Kan de afnemer met een beroep op overmacht onder het aardappelcontract uit? U kunt het artikel hieronder lezen maar ook op via Boer en Business.

Lees verder